Eyl 30 2024
Etkinlik
IX. P.A.R.İ.S. Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı

Türkiye'nin bitki biyoçeşitliliği konusunda çalışan botanikçiler, bitki sistematiği uzmanları, yurttaş bilimciler ve bitki severler olarak, ülkemizin doğal zenginliklerini koruma, araştırma ve geliştirme hedefiyle bir araya geliyoruz. IX. PARİS Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı, Türkiye'deki bitki araştırmalarındaki güncel gelişmeleri, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla düzenlenmektedir.

Toplantımızda, Türkiye bitki biyoçeşitliliği üzerine yapılan çalışmalar, bitkilerimizin korunması, botanik araştırmalarındaki sorunlar ve çözüm yolları gibi pek çok önemli konu ele alınacaktır. Her yıl farklı bir bölgede düzenlenen bu etkinliklerin ilk toplantısı Pozantı'da gerçekleştirildiğinden, çalıştayımız "PARİS" (Pozantı Araştırma İstasyonu) ismini almıştır. Bu yılki toplantı Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu'nda yapılacaktır.

Çalıştayımıza katılımınız, Türkiye'nin bitkisel mirasının korunması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacaktır. Sizleri aramızda görmekten onur duyarız.

 

          Prof. Dr. Talip Çeter                                                                                   Uzm. Bio. Tuğrul Körüklü

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı                                                    Flora Araştırmaları Derneği Başkanı

 

Etkinlik programı için tıklayınız.

Detaylı etkinlik bilgileri için tıklayınız.

Etkinlik adresi: Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu.
Başlangıç - Bitiş tarihleri: Eki 11 2024 - Eki 13 2024
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Kategoriler

Genel
3
Diğer
0

Son Gönderiler

Bir Sepet Koleksiyonu Aracılığıyla Biyokültürel Mirasa Bakış BİTKİSEL MUHABBETLER (Sadece Üyelerimiz İçindir.) ...
Habitat Sergisi - Işık Güner Işık Güner’in “Habitat” Sergisi, Çamlıhemşin’de Sa...
Temel Bitki Resim lllüstrasyon Kursu

Prof. Dr. Gül Nilhan Tuğ'un eşsiz rehb...